Tietoja minusta

Oma valokuva
Todellisuuspakoisuus onnistuu loistavasti hyvien kirjojen sivuilla.

torstai 25. marraskuuta 2010

Esittely

Alussa oli sorsa. Tai no, oikeastaan sitä ennen oli nainen, jonka maha paisui, mutta on mukavampi ajatella pelkkää sorsaa.

En ole lukenut Kalevalaa yhtenä kokonaisuutena (vielä) kertaakaan, mutta pidän kirjan tarinasta maailman synnystä. Ja koska alku on hyvä aloittaa jollakin toisella alulla, viittaus seisoo nyt tuossa.

Tahdon kirjoittaa mietteitäni lukemistani kirjoista jonnekin johdonmukaiseen paikkaan. Rakastan lukemista ja kirjoittamista, joten kahden mieluisan harrastuksen harrastuksen yhdistäminen on hienoutta. Pidän fantasia-kirjallisuuden elementeistä ja seikkailuista, mutta olen myös viehtynyt maailmanklassikkojen voimakkaaseen henkeen. Tavallinen nuorten kirjallisuus ei ole alaani, mutta toisinaan käsiini saattaa osua jokin chick list -kirjallisuuteen luokiteltava teos. Tästä hyvänä esimerkkinä Cecelia Ahernin teokset, joista pidän kovin. Kirjahyllystä löytyvät kaikki Potterit ja Narniat, samoin Taru sormusten herrasta -trilogia (joka tosin odottaa vielä loppuun lukemista...), David ja Leigh Eddingsin Unennäkijät-sarja, Houkutus-saaga sekä myös pari arvostamani Anu Holopaisen kirjaa. Omistan Jane Austenin romaanikokoelmateoksen sekä Emily Brontën Humisevan harjun. Samoin Sofi Oksasen kaikki kolme kirjaa ovat viimein löytäneet tiensä hyllyyni pyydystettyäni Baby Janen Helsingin kirjamessujen antikvariaatti-osastolta. Melko monipuolista, sanoisinko.

Luen  mielelläni useilla eri kielillä. Kirjoja löytyy niin englanniksi kuin saksaksikin, ja Azkabanin vangin sain yhdestä antikvariaattiliikkeestä 50 sentillä ruotsiksi. Kommentoin kuitenkin aina suomeksi ja pyrin myös etsimään kaikki nimet ja oheistiedot suomen kielellä.

Otan mielelläni vastaan ehdotuksia kirjoista, joita voisin lukea ja kommentoida. En pistä mitään rajoituksia tyylille tai pituudelle, mutta en myöskään lupaa lukea ehdotettuja kirjoja, jos ne eivät tosiaan ollenkaan nappaa. Minulla on profiili Goodreads-sivustolla, sieltä voi stalkata, mitä kirjoja olen lukenut ja mitkä taas ovat (mm.) lukulistalla.

Olisin mielissäni muidenkin kommenteista, keskustelut kirjallisuudesta ovat hienoutta.

1 kommentti :

Nafisan kirjoitti...

Moikka, löysin tieni tänne blogiin ja huomasin että sinun mietteitäsi on mukavaa lukea. Kirjat ja kirjoittaminen ovat minullekin tärkeitä asioita, joista piti toinen blogin mokoma jo perustaa.

Anu Holopainen ♥ Hänen blogiaan on myös ihanaa lukea.