Tietoja minusta

Oma valokuva
Todellisuuspakoisuus onnistuu loistavasti hyvien kirjojen sivuilla.

lauantai 15. syyskuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan

Syyskuun alku on ollut kyllä sellaista hulabaloota että huh! Olen saanut Seitsemän veljestä luettua melkein loppuun, mutta jo luettujen kirjojen bloggaukset ovat jääneet ajanpuutteen ja jaksamuksen takia vain haaveiksi... Siksipä nyt haastavaa lukemista -blogista bongattu, Kirjamielellä -blogin marjiksen aloittama haaste kehiin, koska olen utelias laajentamaan lukutottumuksiani/löytämään uusia ihanuuksia jo tutuista genreistä:

"Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste 

Lukeeko joku kirjabloggari vääriä kirjoja? Nyt voit vaikuttaa siihen, mitä muut lukevat Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen avulla.

Tässä haasteessa voit määrätä kirjabloggarille luettavaksi kirjan, jota hän ei ole vielä ymmärtänyt lukea tai joka on kaukana hänen omista lukutottumuksistaan. Ottamalla riskin ja astumalla tuntemattomalle alueelle haastettu bloggari voi löytää uuden kirjallisen rakkauden – tai paremman syyn pysytellä omalla alueellaan. Samalla saat itsekin lukea jotain sellaista, johon et ehkä olisi muuten uskaltanut tarttua. Ota riski!

Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle."


Itse haastan Nafisanin Yöpöydän kirjat -blogista. Hänen blogissaan seuraan eritoten fantasia-postauksia, joita löytyy todella monipuolisesti (samoin kuin scifiä). Kyseisestä genrestä tulikin mieleen puolitusinaa erityyppistä kirjaa, joita voisin suositella... sekä tietenkin kaikista muista genreistä. Vaikea valinta, mutta päädyin lopulta haastamaan hänet yhdellä suosikkikirjoista eli Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi -teoksella. Ehkäpä sitä ei ole vielä tullut luettua.


En nyt nimeä tähän ketään muuta, mutta otan kyllä mielelläni haasteita vastaan kommenttien muodossa ja tulen sitten vastavuoroisesti antamaan oman haasteeni!

4 kommenttia :

Niina T. kirjoitti...

Hih! Luin tätä postausta ja ajattelin mielessäni, että tämä haaste on jonkin verran kiertänyt, mutta itse en ole tätä saanut. Ja sitten luin postauksen loppuun... Kiitos! ♥

Itseasiassa Sinisaloa on minulla TBR-listalle. Juuri tuokin teos on ollut tarkoitus lukea, kun esim. yksi muuten täysin lukematon työkaveri kertoi että hän on sen lukenut (yritin sitten kovasti vinkkailla vastaavia teoksia ja kannustaa lukemaan enemmänkin).

Täytyy opusta siis havitella käsiinsä kirjastosta. :)

Pitää omaa haastekirjaani sinulle miettiä, mutta kysyn nyt yhtä asiaa ihan muuten vaan: Blogger ilmoitti tuossa kesän lopulla, että luit Holopaisen Matkalaiset-teoksen, mutta postausta ei sitten olekaan olemassa. Tuli mieleeni skenaario, että oliko lopetus sinusta niin heikko, ettet kehdannut siitä postata (minä tasapainottelin todella huonon ja erinomaisen välillä kirjan eri vaiheissa), vai oliko siihen joku muu syy, ettei postausta olekaan? (Esim. Eräs blogi, jota seurasin vaihtoi nimensä, joka oli jo toisen blogin käytössä ja näiden blogien postaukset menivät vähän väliä sekaisin ja sain tiedon sen toisen ei-seuraamani blogin uusista artikkeleista.)

Niina T. kirjoitti...

Haastekirjasi on Terry Pratchettin Valtio. :)

Tuuli kirjoitti...

Jes, hyvä ettet ole kirjaa vielä lukenut! Nytpähän sait hyvin syyn tarttua teokseen mitä pikimmiten. (:

Hmm, mitenhän sinä olet saanut tiedon, että olen teoksen lukenut? En muista enää, mitä kaikkea olen ehtinyt täällä puhella. Muistaakseni se on minulla luonnoksissa keskeneräisenä arvosteluna, koska en joistain syystä ole ehtinyt/muistanut sitä mukamas loppuun kirjoittaa. Ehkä olen vahingossa julkaissut sen jossain vaiheessa ja sitten huomannut, että arvostelu on vielä kesken ja palauttanut sen luonnoksiin, ja siitä on jäänyt Bloggeriin jälki, jonka olet nähnyt? Bloggerhan ei poista lukulistaltaan merkintöjä, jotka kertaalleen on julkaistu mutta joita sitten ei olekaan.

Mutta siis, pidin kyllä kirjasta. Se oli varsin hyvä lopetus loistavalle kirjasarjalle, vaikka siinä oli poikkeuksellisen paljon draamaa muihin sarjan kirjoihin verrattuna. Perus loppu, olisi voinut olla loistokkaampikin, mutta ihan kiinnostavia aspekteja teoksessa oli. Pitääpä koettaa kirjoittaa arvostelu valmiiksi, nyt kun vielä toistaiseksi edes jotain muistan...

Niina T. kirjoitti...

Ennen päivänlaskus ei voi luettu. :) Tällä viikolla laitan kirjoittamani blogauksen näkyviin. Luin teoksen myös kirjallisuuden kurssille enkä tahdo muiden kurssilaisten käyvän lukemassa postaustani ennen keskustelua.