Tietoja minusta

Oma valokuva
Todellisuuspakoisuus onnistuu loistavasti hyvien kirjojen sivuilla.

tiistai 7. helmikuuta 2012

Kirjaostoksia


Tuli pitkästä aikaa käytyä ihan kunnolla kirjashoppailemassa eli kiertelemässä pari kirpputoria ja yksi antikvariaatti. Helsingin Hietaniemen Kierrätyskeskuksesta löytyivät L.M.Montgomeryn Runotyttö maineen polulla ja Runotyttö etsii tähteään sekä Kjell Westön Missä kuljimme kerran ja Mila Teräksen Tyttö tulevaisuudesta. Yrjönkadun Antikvariaatista tarttui mukaan Harry Potter och De Vises Sten. Kävin nyt myös ensimmäistä kertaa Helsingin Kyläsaaren Kierrätyskeskuksessa, mistä löysin iika Nousiaisen Vadelmavenepakolaisen.

Olen suuri tyttökirjojen fani, ja Montgomeryn Anna-sarja on tullut luettua moneen kertaan läpi. Runotytöt olen lukenut vain kerran, pari kesää sitten, mutta tykästyin myös niihin, joten tämä vain parin euron kappalehinnan löytö oli täydellinen. Nyt kun vielä sattuisi jostain ensimmäinen osa mukaan.

Westöltä en ole aikaisemmin lukenut kuin muutaman novellin ruotsiksi, mutta asetin miehen Finlandia-voittajan mukaan Kolme kovaa kotimaista -haasteeseen, joten oli hauskaa löytää se kirppikseltä, tämäkin teos vain parilla eurolla (suosittelen Kierrätyskeskuksia, niissä kirjat ovat todella edullisia). Hietaniemessä olisi ollut sama teos myös ruotsiksi, mutta se proosa näytti jo hieman liian haastavalta minun kielitaidoilleni.

Nousiaiselta olen lukenut Maaninkavaaran, joka on aivan loistava kirja. Olen menossa katsomaan Vadelmavenepakolaisen teatteriversion tämän kuun viimeinen päivä, joten pitää lukea teos ennen sinne menoa. Ihana yhden euron löytö!

Mila Teräs ei ole minulle tuttu kirja, mutta kun Tyttö tulevaisuudesta maksoi vain euron ja kuulosti lupaavalta (Nuori tyttö käy pappilassa kastelemassa kukkia ja pääsee pianoa soittamalla menneisyyteen.), päätin olla kerrankin spontaani. Kirjassa oli nätti typografia.

Olen suuri Harry Potter -fani ja kerään kirjasarjaa vierailla kielillä. Suomeksi minulla on kaikki, englanninkielisistä puuttuu toinen ja kolmas, ja nyt ruotsinkieliset kolmos- ja nelososa saivat seurakseen myös ensimmäisen kirjan. Aikomuksena on hankkia sarja myös saksaksi, muita kieliä en toistaiseksi vielä osaa.
     Suosittelen muuten käymään Yrjönkadun Antikvariaatissa, jos satutte liikkumaan pääkaupunkiseudulla. Puodin pitäjä on ihana hyväntuulinen nainen, enkä ole vielä koskaan kävellyt liikkeestä ulos tyhjin käsin. Tarkka osoite on Yrjönkatu 21.

Tiedon portaat -sarjan osat 1 ja 8 löysin Kyläsaaren Kierrätyskeskuksen ilmaishyllyltä ja otin ne mukaan, koska halusin lukea niiden eläintiede- ja kulttuuriantropologia-osiot. Ne tulevat toivottavasti muodostamaan osan sivuaineopinnoistani yliopistossa.

Tällainen kirjapäivitys tällä kertaa. Blogiin on viime aikoina liittynyt pari uutta lukijaa, joten tervetuloa heille!

Ei kommentteja :