Tietoja minusta

Oma valokuva
Todellisuuspakoisuus onnistuu loistavasti hyvien kirjojen sivuilla.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kirjavuosi 2011

Vuoden 2011 alussa otin tavoitteeksi lukea 35 kirjaa. Aika lähelle pääsin: 32 kirjaa tuli kahlattua läpi. Kesällä ei tullut luettua yhtään niin monta kirjaa kuin oli suunnitteilla, joten tavoitteesta jäätiin. Monta kirjaa on myös edelleen keskeneräisenä - minulla kun on paha tapa aloittaa kirjoja, mutta jättää ne sitten kesken. Sivuja kertyi kuitenkin ainakin 10640, mikä tuntuu suurelta määrältä. Valitettavasti täällä noista kirjoista ei ole esiteltynä kuin reilu puolet, mutta ehkä tänä vuonna päästään parempiin prosentteihin.

Vuoden mieleenjäävin kirja oli ehdottomasti Miika Nousiaisen Maaninkavaara. Sitä olen lukemisen jälkeen kyllä suositellut joka ilmansuuntaan, ja suosittelen edelleen. Myös Audrey Niffeneggerin Aikamatkustaja oli loistava kirja, samoin Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi, josta tein äidinkielen kurssille kirjallisuusesseen.

Vuoden typerin kirja oli kyllä ehdottomasti Natalia Krivolaptsukin Koira puhuu. Se alkoi kiinnostavasti, mutta kun nainen alkoi höpöttää koirien aurojen aistimisesta ja niiden unien näkemisestä, uskottavuus alkoi halkeilla - ja pahasti.

Vuodelle 2012 otin tavoitteeksi lukea 30 kirjaa. Saa nähdä, miten tavoitteen käy, sillä tulevat viisi kuukautta pitänee viettää aika tiiviissä sympioosissa oppikirjojen parissa. Jos laskisin luettuihin kirjoihin myös kaikki oppikirjat, vuoden aikana luettujen teosten määrä olisi kaksinkertainen!

Guten Rutsch in das neue Jahr 2012, kuten Saksassa sanotaan! Lukemattomien kirjojen maailmat odottavat.

Ei kommentteja :